Borre 2014 (mest om mat, igjen)

Her kommer noen bilder fra Trondheim Vikinglags leir i Borre. Vi hadde fullt opp med barneaktiviteter - myntslagning, historiefortelling og minikonserter med Laukr. Og matdemonstrasjoner, og ikke minst spising!

Takk til alle som var med på turen og som bidro med stort og smått =) Og takk til Borrefolka for trivelig marked!

Her er vår meny for uka:

 

Onsdag

Glassert skinestek på stekespyd

Syltede rotgrønnsaker

Ertebrød (stekt)

Vitkål med eple og eddik


Torsdag

Innbakt kylling fyllt med epler

Egg og baconstuing

Korngrøt med ost og erter

Grillede rotfrukter


Fredag

Grønsakssuppe

Fleskebog

Brød med kummin og tyttebær (kokt i linpose)

Erter med timian og vårløk

Senep

 

Lørdag

Lammelår i kokegrop

Dessert:  rødvin og honningskokte epler og jordbær med krem


Søndag

Okse og grønnsaksgryte kokt i øl

Dessert: Skyr med jordbær og hasselnøtter

 

 

Så glad var Brit Elin etter å ha lest menyen =)

Mange bidro til å kværne mel på den flotte steinkverna vår. Det går med mange kilo mel til en slik meny. 

Svinskinke langstekt på spyd



Rickard kutter løk

Vi laget både surkål og søtkål. Kokt i leirkrukke. 

Erter til "ertebrødet"

Stekes så





mmmm....

Jørgen? Jørgen... ? 

Vår flotte oppvaskbenk med tidenes fineste utsikt! Vi så rett mot Borrehaugene

Lekker kakekniv som passer til verdens beste frokost!



Vi begynte allerede kvelden før med å pakke inn fire høner i kål og leire.

Hønene ligger som dere ser på en rekke nede i bålet og her bygges bålet rundt. 


Etter en stund så det slik ut

Even i farta

Jeg, Kjell og Maria øvde i teltet vårt. 

Tonje lukter på trusa til Magnus

Men så ble vi venner etterpå

En suhlten hund venter på noe godt...








Vikingtidens "boil in bag"

Varmt!

Bjørn Henrik fikk i oppgave å skjære opp kjøttet... "Jah, hvordan skal jeg angripe?"



Ble så bra atte ;) 

Også må man jo imponere når det er damer til stede. 

Senep. Ja, vi spiste opp alt. 



Dessert. Også kalt Magnus

Tonje bryner seg på det kokte brødet





Det smakte supergodt!




Værsågod!

Tonje og Even kverner mel til den store gullmedalje

Bjørn Ove fyrer i kokegrop

Deig til å pakke inn lammet som skal i kokegropa lages

Tonje you so sexy



Varmt! (Vann i bøtta i tilfelle brann)

Lammelåret ligger klart. Skjold kan også brukes som serveringsbrett. 

En modig mann 



Så legges steinene over

Og slik såd et ut da det kom opp av jorden noen timer senere...

Tid for lounge. Jeg hadde kjøpt inn noen flasker sjampis og invitert noen vakre jenter. 

Vi hadde også to slaver. Rickard og Jørgen stillte lettkledd med palmevifte og mugge... =)

Mitt hår

Marias hår

Tonjes hår in the making

Martas hår







Kati synger en vakker sang



ka-pow!

Brit Elins hår

Katias hår



Fine June



Desserten vår på gildet



Rotfrukter

Tonje the meat cutter








Sulten?

Skyr <3





Blåskjellfest!










 







Evens kompis Otelie =)

Og helt til slutt ett par bilder av den deilige, herlige helten min Morten. 



Takk for oss, vi kommer gjerne tilbake!

 

Én kommentar

Vikinghuldra

23.07.2014 kl.22:32

Herlig! Flotte bilder - fikk meg til å ønske at jeg var der, siden det så så koselig ut :D

Brent Skarðaborg

23.08.2014 kl.00:45

Hello to all, I am a chef in Texas and would like to reach out to you for culinary info. Your food craft is awesome! I was recommended to you through Ms. Vigdis at www.Valkyrja.com. My father?s ancestry is Icelandic/ Norwegian, and my mother?s is from Orkney/ Norway. I hope you would consider emailing sometime at your convenience. Skål!

Skriv en ny kommentar

hits