Hilde Thunems køstrupkjole

Som dere sikkert vet så har jeg gjort to forsøk på å rekonstruere Køstrupkjolen. I dag har Hilde vært her og vi har knipset noen bilder av hennes tolkning. Hilde var så heldig at hun fikk tafse på selve tekstilfunnet! Under en ferietur til Danmark tagg hun seg inn i magasinet på Odense Bys museer. Jeg anbefaler alle å lese hennes artikkel om funnet, den finner dere her: http://urd.priv.no/viking/kostrup.html 

Jeg kan også avsløre at jeg og Hilde skal koke hoder sammen i fremtiden. Vi skal nemlig bryne oss på Pskovfunnet i vinter! Så, dette er første blogginlegg i serien "Ingrid Galadriel feat Hilde Thunem- ett klokt hode og to flittige hender i skjønn harmoni".Hilde oppdaget at plisseringene i front var veldig mye mindre enn vi har trodd! (ca 3mm i bredde!).

Dette utgjør en stor forskjell for hvor bredt forstyket er og ikke minst hvor my plass du får forran på magen. 

Bare en liten detalj for gode øyne. Stalltips: sy sammen hempa et lite stykke nedpå. Inspirert av et funn fra Birka. 

Brikebåndet er rekonstruert av Hanna. Den biten Hilde holder fingeren over er det Hilde har "funnet på selv". Det opprinnelige båndet er revet av (hvor fingertuppen er). 

Det som ellers kan være verdt å merke seg med båndet er at det ikke er sydd fast i kjolen, bare i stroppene! Fiffig og prakrisk! 

Hilde har en ny bolle i ovnen. Her kommer plisseringen godt med! ;)Kjolen er sydd i fire deler ala Hedeby. Den har også to små kiler bak. 

Kapow!

2 kommentarer

Karin

22.09.2013 kl.14:09

Hei. Jeg har nå brukt en stund på å lese gjennom bloggen din.

-Bare et innlegg til så må jeg gå og gjøre noe fornuftig. Bare et til... osv.

Fantastisk blogg. Må bøye meg i støvet for fingerferdighetene dine :)

Ingrid Galadriel

23.09.2013 kl.17:12

Karin: takk =)

Skriv en ny kommentar

hits