Nye farger i våren

jeg fikk en deilig leveranse i posten i går:) Diamant og diagonalvevd stoff og diverse farger. Så i går og i dag har jeg plantefarget garn og stoff, ærlig talt man må jo teste ut fargene;) Uansett, her er noen bilde - forhåpentligvis til glede og inspirasjon!

Jeg har farget stoff nokk til to hetter. Her er det diamantkyperte indigostoffet. Det er veldig vanskelig å farge med indigopulver fordi den ikke trekker så godt inn i stoffet. Den smitter også av en god del. Det ble fint men litt skjoldete. Noen som har et stalltips eller to til hvordan jeg kan bedre resultat neste gang?

garnet ved siden av er indigo bad 2, deilig babyblå.Her er hele skalaen. Fra venstre Indigo bad 1 og 2, krapp bad 1 og 2, Frangula/krapp bad 1 og stoffstykket er diagonalvevd og farget med frangula/krapp. (Det siste garnet har jeg ikke farget nå men er til opplysning farget med pericum).

jeg er veldig fornøyd med Frangulafargen. Den er i utgangspunktet mye gulere men jeg puttet i en skje krapp. (er drittlei gul).

Krapp er som vanlig svært taknemmlig å jobbemed. Jevn, sterk og fin farge.


Og til slutt ville Even si hei.

 

 

3 kommentarer

Hilde Thunem

20.apr.2011 kl.17:36

Kjempestilig. Hvor får du tak i diamantvevd stoff?

ingrid galadriel

20.apr.2011 kl.18:10

fra en levrandør i Danmark. jeg kan sende deg kontaktinfo;)

Hilde Thunem

22.apr.2011 kl.22:01

Ja gjerne. Nå kommer våren og nye planter, så det er en fin tid å begynne å tenke på plantefarging igjen. (Og skulle det ikke bli tid, så kan ullstoff lagres :-)

Skriv en ny kommentar

hits