Markedet nærmer seg, med stormskritt....

I sommer er det duket for det aller første vikingmarkedet i Trondheim! Vi satser på god autentisk mat, seriøse bodholdere, lærerike kurs og dyktige artister. Og alt dette i nydelige, naturtro omgivelser skjermet fra den moderne verden, midt i hjertet av norsk vikinghistorie, nemlig på Lade, i Devlebukta.


Foto: Andreas Solberg

Og jeg skal nå benytte meg av annledningen til å skryte av de utrolig flinke menneskene som jobber med å dra i land denne gigantiske oppgaven. Det har seg nemlig sånn at når vi trøndere skal gjøre noe - så skal det gjøres skikkelig!

Først vil jeg sryte av Odd Arve Røed som har tatt på seg den enorme oppgaven som prosjektleder for markedet. Denne mannen har lang fartstid innen arrangement og er stormester i å bygge opp ting fra skratch. Han er en kløpper på organisering og en rev når det kommer til blant annet sponsing. Her avbildet med sin vakre kone Siv Margrethe som støtter sin mann gjennom tykt og tynt.Den neste jeg vil takke er den fantastiske Heidi Brimi. Hun har administrativt og økonomisk annsvar sammen med Odd Arve samt at hun jobber med nettsidene våre. Heidi har lang erfaring med arrangement fra Trondheims levende rollespillmiljø og har vært markedsannsvarlig for Olavsfestdagene. Hun er utdannet arkeolog og er en uunværlig resursj for prosjektgruppa.Videre vil jeg trekke frem Sunniva. Sunniva har også sin rot i trondheims levende rollespillmiljø men er kanskje mest kjent for sitt arbeid med historisk mat. Og det er ikke utenkelig at vi får en smakebit av begge deler på årets marked! Sunniva er riktignok matannsvarlig men også kulturannsvarlig sammen med meg. Sammen skal vi by på heftig sanselig stimuli! Til markedet kommer også Kari Marie Helland, hun skal kokkelere sammen med Sunniva.Hans Petter stav, eller "Erkengren" som han kalles, har også røtter i Trondheims levende rollespillmiljø. Hans Petter er rett og slett en trivelig fyr. Og dette, sammen med hans fantastiske humor og evne til å tenke logisk, er grunnen til at han skal være omeråde og plasseringsannsvarlig under markedet. Han deler rollen som vært med meg og sammen skal vi smile, ønske dere velkommen og gjøre alt som står i vår makt for å gi dere den beste markedsopplevelse dere noen gang har hatt!Helga Tryggvason er Trondheim vikinglags runemester (sekretær). Dette er dama som holder orden i papirene! Ingen enkel jobb, men for en kunst og håndsverklærer er saken biff! Helga har også en utrolig evne til vite hvordan hun skal legge frem prekære saker for å få dem til å høres overkommelige ut.

 

Bendik Toldnes, staut kar. Skal krige og holde orden på vann og strøm.Så vil jeg nevne den søte Tonje Digre. Tonje er vår PR og kommunikasjonsannsvarlig og skal sammen med Beate Sandmo (webdesigner) sørge for at "Trondheim vikingmarked" er på alles lepper innen juni 2011. Men, denna dame er full av gode, småsprø idéer så jeg er sikker på at oppgaven vil utføres med glans!

Sist men ikke minst må jeg nevne nettslusken vår, Beate Sandmo. Tross for intens hjernerystelse har hun jobbet hardt med nettsider og logo til vikinglaget og vi vet ikke hva vi skulle gjort uten henne. Beate skal sammen med Tonje Digre ordne med PR materiale og med sin kunnskap som webdesigner gi markedet et behagelig estetisk uttrykk. Beate har lang fartstid som reisende viking så hun vet å si fra når kravene ikke infris!


Retter også en stor takk til alle medlemmer i Trondheim vikinglag. Uten dere hadde vi ikke hatt noe å jobbe for!

Vi ønsker med dette velkommen til Vikingmarked i Trondheim 2011! Nettsider med program lanseres 10. mars og det vil da være åpent for påmelding! Håper vi ser deg der!

Klem fra høvding Galadriel


3 kommentarer

Alfadir

24.feb.2011 kl.12:49

Det blir flott!:)

Anna

09.jan.2012 kl.13:41

Hello/Hei

I wonder if Devlebukta is shallow enough to walk in and splash a bit (not swim) ? I visit soon Trondheim and might get there:) Thanks for any replies, Anna

Ingrid Galadriel

24.jan.2012 kl.11:30

Anna:Yes you can walk in it ans splash=) for 10 m I would asume. But it's gonna be cold and frozen until may...

Skriv en ny kommentar

hits