Handletur til Meråker, skinn og horn!

I dag har vi vært på langtur til Meråker. Vi kjenner en same der oppe som har de flotteste skinnfeller av rein og gode reinhorn til knivproduksjon. Vi kom hjem med 17kg horn og seks store skinnfeller. Føler meg rik, dog en smule fattigere;)

Her er noen bilder fra turenMin kjære far i full sving med å ta i mot horn som sendes ned fra låven_Noen_ av Aslaks flotte horn
Lafteporno.... (ikke sant Heidi?)  ;)
En fin liten dunge med hornAslak viser frem gamle redskaper. Han skulle ha meg til å gjette hva dette var. Jeg svarte at det er et redskap man "kammer" bla. lin med. Han ristet på hodet å sa skråsikkert "Nei, nei... med denne kammer vi gresset som vi putter nedi pelsskoene våre".  Kjært redskap har tydeligvis mange bruksområder:)Aslak skjærer av øremerkene på skinnfellen.Skinnfellene er ikke garvet men skrapet for overflødig fett og soltørket.
"Ikke finn på å kjøp garva reinsdyrfell på turistbutikk" sa han. Jeg kunne ikke vært mer enig! Disse skinnfellene er "vanntette" og røyter ikke i det hele tatt. De har en liten odør, men spør du meg er det en del av sjarmen!
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ingrid Galadriel

Ingrid Galadriel

23, Trondheim

Mitt navn er Ingrid Galadriel. Jeg lever vikinglivet så ofte som jeg kan og syr drakter og lager kniver på bestilling.

Kategorier

Arkiv

hits